Державна прикордонна служба України розвиває співпрацю з Державним бюро розслідувань

НАЗАД
21 сiчня 2019 16:20

З моменту, як в Україні наприкінці минулого року розпочало свою роботу Державне бюро розслідувань, Держприкордонслужба активно співпрацює із цим центральним органом виконавчої влади.

Саме ДБР здійснює правоохоронну діяльність в контексті запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, в тому числі проти встановленого порядку несення військової служби (військових злочинів), крім злочинів, передбачених статтею 422 Кримінального кодексу України.

Державна прикордонна служба України закладає основи для співпраці із ДБР не лише в контексті протидії корупції та іншим фактам зловживання персоналу відомства, але й в контексті протидії злочинності на державному кордоні. І в цьому напрямку вже також є конкретні результати роботи.

Аби обговорити засади цієї взаємодії, сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулася зустріч керівництва прикордонного відомства з керівником Третього управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування військових злочинів) Державного бюро розслідувань Артемом Бугайцем.

Під час зустрічі акцентувалася увага на основних питаннях організації співпраці задля недопущення та виявлення, розкриття і розслідування військових злочинів. Крім того, Петро Цигикал та Артем Бугаєць наголосили на спільних кроках в даному напрямку і необхідності розроблення відповідних нормативних документів.

Сторони запевнили одна одну у готовності спільно працювати задля протидії організованій злочинності на кордоні та втягуванню прикордонників у протиправну діяльність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси