Цими вихідними цивільні двічі пробиралися з окупації навпростець

НАЗАД
19 жовтня 2020 15:26

Наголошуємо! Перетин лінії розмежування поза КПВВ - незаконний та небезпечний.

Двох осіб, які цими вихідними порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності.

Зокрема в суботу поблизу Попасної військовослужбовці ЗСУ зупинили жінку, яка перетнула лінію розмежування поза КПВВ. А в неділю військовослужбовці однієї з бригад перепинили мешканця тимчасово окупованої Горлівки. Чоловік рухався в напрямку Бахмута в обхід дорожнього коридору. Прикордонники оформили відносно порушників документи для притягнення їх до адмінвідповідальності.

Наголошуємо, що ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Та адмінвідповідальність – це не найгірше, що загрожує людям, які намагаються перетнути лінію розмежування поза КПВВ, адже є ймовірність натрапити на міни, нерозірвані боєприпаси, спровокувати застосування зброї.

Спроби громадян перетнути лінію розмежування поза межами гуманітарних дорожніх коридорів пов'язані з обмеженим функціонуванням КПВВ. Нагадуємо, що наразі за рішенням командувача Об’єднаних сил функціонують КПВВ «Мар'їнка» та «Новотроїцьке», які відкриті щоденно з 07.00 до 18.30. Проте дорожній коридор «Донецьк – Курахове», у межах якого функціонує КПВВ «Мар’їнка», повністю заблокований з боку окупантів. А дорожній коридор «Донецьк – Маріуполь» окупанти розблоковують двічі на тиждень, у понеділок та п’ятницю. Пропуск осіб через КПВВ «Станиця Луганська» до кінця місяця може здійснюватися лише за окремим рішенням командувача Об’єднаних сил за наявності підстав гуманітарного характеру.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси