(ВІДЕО) Черговий незаконний улов повернувся у природне середовище

НАЗАД
26 травня 2020 16:45

У традиційно щедрому на морські дари районі Чорного моря морські прикордонники знешкодили браконьєрські знаряддя лову та визволили понад 40 представників морської фауни, в тому числі червонокнижних.

Під час патрулювання визначених районів Чорного моря, поблизу острова Джарилгач, катерною тактичною групою Одеського загону Морської охорони обстежено Каркінітську затоку, у безпосередній близькості до тимчасово окупованої території АР Крим.

На природній мілині пильне око спостережної вахти виявило ознаки встановлення своєрідних буїв. З метою перевірки та виключення факту диверсійної діяльності, морські прикордонники обстежили знахідку та з’ясували, що то так звані краболовки. Це заборонені знаряддя для лову членистоногих в цій місцевості, адже дуже багато їх видів, що там мешкають, занесені до Червоної книги України.

Результатом роботи оглядової групи стало вилучення довжелезної краболовки, на 21 секцію, з якої прикордонники випустили у природне середовище 42 краби.

Тим часом, малий катер, завершуючи обстеження району, виявив спеціальні сітки для вилову осетрових. Для маскування заборонених знарядь лову під дозволені промислові браконьєри навіть спробували імітувати бірки, використавши для цього номерні пластикові пломби для вантажів. Однак досвідчених охоронців морських рубежів обдурити не вдалося. Сітки, що були виставлені на загальній площі понад 800 кв. м, вилучено, осетрову рибину  випущено у відкрите море.

Всі вилучені браконьєрські приладдя прикордонники облікували як безгоспне майно і в подальшому передадуть ДФС.

Орієнтовний розмір можливого нанесення шкоди державі склав понад 55 000 грн.

Тривають заходи із встановлення осіб, причетних до організації та здійснення протиправної промислової діяльності.

Оскільки осетрові та деякі види крабів належать до червонокнижних порід, то діяння з їх вилову карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси