Чергові спроби підкупу прикордонників зазнали фіаско

НАЗАД
12 липня 2019 09:26

Учора під час проходження тестування у відділенні добору Окремого регіонального центру комплектування в Чернігові громадянин України запропонував штатному психологу хабар.

У такий спосіб 25-річний українець спробував домовитись щодо позитивного оцінювання його результату відбору на професійну придатність для проходження служби в Держприкодонслужбі.

Варто зазначити, що у січні цей громадянин вже намагався влаштуватись на військову службу за контрактом до Держприкордонслужби, проте, отримав негативний результат за тестування на професійну придатність. У ході повторної спроби здачі тестів, вирішив надати неправомірну вигоду за позитивне вирішення питання.

Після невдалої пропозиції мешканець Чернігівщини вимушений полишити мрію стати прикордонником, оскільки співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Північ» під процесуальним керівництвом військової прокуратури Чернігівського гарнізону задокументували факт надання неправомірної вигоди. Розпочато кримінальне провадження.

Тепер нашому співвітчизнику загрожує штраф, обмеження волі або її позбавлення.

Крім того, учора в столичному аеропорту зафіксовано чергові спроби двох іноземців підплатити охоронцям кордону, аби безперешкодно потрапити в Україну.

Зокрема громадяни Азербайджану та Ізраїлю запропонували неправомірну вигоду інспекторам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» у розмірі 200 та 100 доларів США відповідно.

Хабародавцям прикордонники відповіли категоричною відмовою, факти зафіксовано та повідомлено компетентні органи.

Правопорушників, із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки, зворотними рейсами відправлено до дому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси