Через кордон прикордонники не пропустили декількох представників російських засобів масової інформації

НАЗАД
07 травня 2017 11:28

Державна прикордонна служба України спільно з СБУ та іншими взаємодіючими органами продовжують приділяти особливу увагу безпековій складовій на державному кордоні, в тому числі напередодні проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення».

Державна прикордонна служба України спільно з СБУ та іншими взаємодіючими органами продовжують приділяти особливу увагу безпековій складовій на державному кордоні, в тому числі напередодні проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення». З цією метою з-поміж іншого ретельно перевіряються документи та встановлюється мета приїзду іноземців в нашу державу.

Так, вчора в аеропорту «Київ» був виявлений громадянин Росії, представник одного з пропагандистських каналів Росії. Чоловік прилетів рейсом з Мінська. У ході перевірки наявності законних підстав для перетинання державного кордону чоловік не зміг підтвердити мети свого перебування на території України. Іноземцю відмовлено в пропуску та повернуто зворотно.

Крім того, сьогодні зранку співробітники Держприкордонслужби не пропустили через кордон, ще двох представників одного з російських періодичних видань. Вони прямували в Україну поїздом через пункт контролю «Конотоп». Під час оформлення та перевірки громадянки Росії не змогли підтвердити мети своєї подорожі в Україну, а також з’ясувалися обставини порушення законодавства України та відвідування тимчасово окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску.

Прикордонне відомство наголошує, що наявність акредитації представників медіа на «Євробачення» не є документом, який надає право для перетину кордону. При прийнятті рішень Держприкордонслужба спільно із СБУ та Національною поліцією керуються виключно інтересами та законодавством України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси