Чекав «руский мір» в Одесі – прикордонники викрили колаборанта

НАЗАД
01 квiтня 2023 09:36

57-річний одесит вихваляв російську диктатору через заборонені в Україні соцмережі.

Оперативники Одеського прикордонного загону спільно з іншими правоохоронцями викрили чоловіка, який через російську соціальну мережу «Однокласники» закликав «руский мір» прийти в Одесу. Перебіжчик на власній сторінці створив такий собі пропагандистський канал з возвеличування політики путіна, закликаючи війська рф захопити не тільки Україну, а й поширити ідеологію путінського режиму по всій Європі. Він відкрито заявляв: «Одеса – це росія», а українців називав: «радікали» та «яриє націоналісти».

При обшуку за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили девайси, через які він поширював свою пропагандистську ідеологію, карабін, пістолети, шаблі, ніж та патрони.

Наразі перебіжчика затримано. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-1 ККУ «Колабораційна діяльність». Також після проведення необхідних експертиз вирішуватиметься питання щодо притягнення чоловіка до відповідальності й за ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Заходи з викриття колабораційної діяльності проводили оперативники Одеського прикордонного загону у взаємодії зі співробітниками Національної поліції України та за процесуального керівництва Малиновської окружної прокуратури м.Одеса.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси