Будував плани на майбутнє та завжди вірив у Перемогу України…

НАЗАД
22 листопада 2022 15:14

50-річний киянин сержант Державної прикордонної служби України Сергій Кузовик загинув 9 серпня 2022 року в районі села Байрак, що на Харківщині.

Народився та закінчив школу Сергій у Києві. Навчався у Ризі, згодом здобув вищу освіту у Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Проходив строкову службу у прикордонних військах. З початком збройного вторгнення у 2014 році брав активну участь у бойових діях на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону.

У червні 2022 року Сергій знову пішов захищати Незалежність України. Проходив службу в прикордонній комендатурі швидкого реагування Харківського загону.

9 серпня 2022 року виконуючи бойове завдання з проведення штурмових дій в районі населеного пункту Байрак на Харківщині Сергій отримав поранення не сумісне з життям.

Прикордонник сумлінно виконуючи бойове завдання показав справжній героїзм, сміливість та відвагу. Сергій був настільки сміливою і доброю людиною, що не зважаючи на щільний артилерійський вогонь ворога, до останнього допомагав побратимам, аби вони були у безпеці.

Завдяки спільним діям прикордонників та Збройних сил України населений пункт Байрак вдалося звільнити. Сержант Сергій Кузовик під час ведення штурмових дій професійно та влучно застосовував як ручний гранатомет, так і стрілецьку зброю.

«Останній тиждень перед загибеллю Сергія видався найважчим. Перед нами стояло завдання визволити населений пункт Байрак, завдання було не простим. Ми постійно перебували під вогнем противника з різних видів озброєння. Наш підрозділ тричі намагався заволодіти населеним пунктом, але мусили відходити через те, що сили загарбників переважали наші. Під час чергового штурму під обстрілом, на жаль, Сергій отримав поранення не сумісне з життям», - ділиться спогадами Юрій Удод, побратим Сергій.

«Спи з миром, Друже…Ми познайомилися з Сергієм під час мобілізації у 2014 році. Він був направлений проходити службу в одному з наших підрозділів. Тоді ми з ним і здружилися. Після звільнення у 2015 році ми продовжували спілкуватися. Він був дуже порядною людиною з хорошим почуттям гумору, зі світлими думками та позитивом, який він вносив у наше спілкування. Сергій був надзвичайно талановитим і креативним, він з великою радістю ділився новими ідеями з товаришами, допомагав із втіленням», - згадує Олександр Гунько, побратим Воїна Світла.

Поховали захисника на Лісовому кладовищі у Києві.

Слава та вічна пам’ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси