(ВІДЕО) Бійці «ДОЗОРу» та «КОРДу» отримали сертифікати про закінчення навчальних курсів з організації спеціальних операцій

НАЗАД
20 жовтня 2017 12:53

З 25 вересня по 20 жовтня бійці 10-го окремого загону оперативного реагування «Дозор» Державної прикордонної служби та поліцейські Департаменту «КОРД» під керівництвом американських колег з Адміністрації з питань боротьби з наркотиками вдосконалювали нави

З 25 вересня по 20 жовтня бійці 10-го окремого загону оперативного реагування «Дозор» Державної прикордонної служби та поліцейські Департаменту «КОРД» під керівництвом американських колег з Адміністрації з питань боротьби з наркотиками вдосконалювали навички з проведення спеціальних нічних операцій. Усі бійці успішно здали іспити.

Для вручення сертифікатів про закінчення навчальних курсів, сьогодні в Центрі підготовки підрозділів поліції особливого призначення Національної поліції України, що на Київщині, відбулась урочиста церемонія.

У заході взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, Голова Національної поліції України Сергій Князєв та перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

Арсен Аваков привітав усіх присутніх та підкреслив, що поліцейські та прикордонники користуються значною довірою у населення, тому їм необхідно постійно удосконалювати свої навички та вміння.

«Я хочу сказати про дві речі: довіра та ефективність. Кожен із вас на службі в Україні і довіра – це показник вашої ефективності. Довіра з’являється там, де є ефективність та точні дії. Ми спостерігаємо зростання довіри до поліції. Великим рівнем довіри користуються й прикордонники. Але вам потрібно бути професійно підготовленими. Розраховую, що у складних ситуаціях еліта спецпідрозділів зможе проявити себе і захистити українців», - зазначив Міністр внутрішніх справ.

Також бійців привітала Надзвичайний і повноважний Посол США в Україні пані Марі Йованович.

«Вітаю бійців усіх підрозділів із завершенням курсів та хочу подякувати за роботу інструкторам Адміністрації з наркоконтролю США та Департаменту поліції Х’юстона, які вже два роки працюють з нами та допомагають розбудовувати правоохоронні органи України. Дуже вам дякую! Ми розуміємо, що такі тренінги, які ви пройшли, є життєво важливими для українських правоохоронців. Україна продовжує протистояти безпрецедентним викликам у сфері безпеки та верховенства права, що надходять з боку внутрішніх та зовнішніх сил. І бійці, які зібрались тут сьогодні, є основою такої спроможності України в подоланні подібних викликів», - сказала вона.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби зазначив, що вже втретє проходять спільні навчання  «КОРД»  та «Дозор» під патронатом американських інструкторів.

«Тут стоять кращі з кращих. Ми пишаємось вами. Серед бійців «ДОЗОРу» на цьому плацу 13 учасників Антитерористичної операції, 8 бійців нагороджені державними нагородами і 4 прикордонника, які в боях за незалежність нашої держави отримали поранення та контузії.  Ви маєте бойовий досвід. А завдячуючи нашим американським друзям, вашим тренерам, ви отримали нові знання та навики. Я впевнений, що ці знання та бойовий досвід ви присвятити служінню нашій державі із захисту народу України», - зазначив Василь Серватюк під час урочистої промови.

Представники Адміністрації з питань боротьби з наркотиками Міністерства юстиції США та Департаменту поліції Х'юстона пан  Джессі Сі привітавши учасників навчання із успішним проходженням курсу, вручили старшим груп «КОРД» та «Дозор» сертифікати про проходження навчання.

Варто зазначити, що для забезпечення проведення  даного тренінгу Посольство США в Україні закупили та надали для потреб Державній прикордонній службі України 30 комплектів спеціального обладнання, у тому числі портативні прилади нічного бачення PSV-14, інфрачервоні цілевказівники, загальною вартістю понад 135 тисяч доларів.

Після офіційного вручення сертифікатів усіх присутніх запросили до шут-хаузу, де бійці продемонстрували вишкіл із взаємодії проведення спеціальних операцій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси