Біля кордону на Сумщині затримали «УАЗ» з контрабандним вантажем

НАЗАД
16 квiтня 2019 12:40

Сьогодні вночі у Краснопільському районі прикордонники Сумського загону запобігли незаконному переміщенню через українсько-російський кордон товарів подвійного призначення та лікарських засобів.

Оперативні співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби отримали інформацію про можливе переміщення з території РФ на територію України товарів подвійного призначення завчасно.

Реалізовуючи випереджувальні дані, прикордонний наряд від мобільного підрозділу неподалік від держрубежу в районі н.п. Попівка виявив автомобіль «УАЗ» української реєстрації. Керував автомобілем наш співвітчизник, який під час затримання намагався втекти від прикордонників.

Біля транспортного засобу знаходилися 7 ящиків з вантажем: 6 з електрокомплектуючими, можливо подвійного призначення, та 1 – з лікарськими засобами. Оглянувши ділянку, правоохоронці виявили ознаки перевантаження даного вантажу через кордон з території Росії на територію України.

Транспортний засіб разом з вантажем доставлений до прикордонного підрозділу для вирішення питання щодо його передачі компетентним органам. 32-річний водій, житель одного з населених пунктів прикордоння, затриманий до 3-х діб для з’ясування усіх обставин припиненого правопорушення.  На правопорушника складені адміністративні матеріали за ст. ст. 204-1, 202 та 185-10 КУпАП.

Крім цього, до компетентних правоохоронних органів буде направлене повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси