Більше 1300 іноземним громадянам заборонено в’їзд в Україну через відвідування окупованої території АР Крим

НАЗАД
23 листопада 2017 09:09

Держприкордонслужба системно вживає заходи, направлені на протидію актам агресії, анексії АР Крим та протиправним діям на державному кордоні.

Держприкордонслужба системно вживає заходи, направлені на протидію актам агресії, анексії АР Крим та протиправним діям на державному кордоні. Один із напрямків –  це виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які відвідували окуповану територію АР Крим всупереч встановленому порядку.

Так, з початку року вже складено більше 2 тисяч адмінпротоколів за ст.204-2 КУпАП за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Крім того, прийнято більше 1300 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам за такі порушення, у тому числі майже сотні артистам та діячам культури.

Також на даний час за результатами моніторингу виокремлено понад 800 осіб, які, можливо, перебували на ТОТ АР Крим.

Відмітимо, що відповідно до законодавства у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим в’їзд в Україну їм не дозволяється та приймається рішення про заборону в’їзду в Україну. Крім того, Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті Урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну (ст.332-1 КК України) та адміністративну (ст. 204-1 та ст. 204-2 КУпАП) відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси