Аналітики прикордонних відомств України та Словацької Республіки оцінили стан інформаційної взаємодії

НАЗАД
18 листопада 2019 09:11

З 13 по 15 листопада 2019 року в м. Братислава відбулась чергова робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Словацької Республіки.

Під час зустрічі аналітики двох дружніх держав спільно проаналізували стан  інформаційної взаємодії між прикордонними підрозділами та оцінили ситуацію на українсько-словацькому державному кордоні.

За результатами роботи експерти визначили, що обстановка на державному кордоні залишається контрольованою, а співпраця прикордонних відомств в напрямку протидії різним проявам протиправної діяльності на спільному кордоні, в тому числі і завдяки своєчасному та ефективному обміну  актуальною інформацією, традиційно залишається на високому рівні, про що свідчать показники оперативно-службової діяльності.

Зокрема основними загрозами на спільному кордоні залишаються нелегальна міграція та незаконне переміщення сигарет, в тому числі з використанням високотехнологічних способів протиправної діяльності. Одночасно Сторони дійшли згоди, що співпраця аналітичних підрозділів значно покращує ефективність протидії транскордонній злочинності на державному кордоні.

Варто зауважити, що за оцінками словацьких прикордонників відмічається значне зменшення міграційного тиску на спільну ділянку держаного кордону завдяки комплексу вжитих заходів, що ґрунтуються на аналізі інформації. Крім того, підкреслено, що поступове зниження кількості відмов у в’їзді до Словаччини громадянам України свідчить про підвищення обізнаності та дотримання норм міграційного законодавства ЄС нашими співвітчизниками.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси