Актуальна інформація щодо функціонування пунктів пропуску

НАЗАД
29 травня 2020 16:01

До уваги громадян, які прямують через кордон!!!

Де можна перетнути кордон? 

Перелік пунктів пропуску, де фактично можна перетнути кордон України автотранспортом, розміщено на офіційному сайті Держприкордонслужби.

Ця інформація постійно оновлюється. Крім того, на кордоні з Польщею працює піший перехід у пункті пропуску «Шегині» (пішоходів пропускають лише на цьому пункті пропуску). Також актуальну інформацію про роботу пунктів пропуску можна знайти на Iнтерактивній мапі пунктів пропуску.

Чи правда, що українська влада відновила роботу 66 пунктів на кордоні з Молдовою та країнами ЄС?

Так, згідно з розпорядженням Уряду з 0:00 29 травня 2020 року, поновлена робота 66 пунктів пропуску на державному кордоні з українського боку.

Чи можна перетнути кордон у всіх цих 66 пунктах пропуску?

Ні. Навпроти більшості українських пунктів пропуску суміжні країни не відновили роботу.

Скільки пунктів пропуску відкрилось?

На ранок 29 травня відкрилось 4 автомобільних та 2 залізничних пункти пропуску на кордоні з Молдовою. Угорська сторона повідомила, що на ранок 30 травня додатково відкриються ще 4 пункти пропуску на українсько-угорському кордоні.

Що робить Держприкордонслужба для відновлення роботи решти пунктів пропуску?

У вказаних пунктах пропуску персонал українського прикордонного відомства готовий здійснювати пропуск. Також Держприкордонслужба направила листи прикордонним відомствам суміжних країн щодо можливості відновлення пропуску.

Які пункти пропуску залишаються закритими через карантин?

Тимчасово закритими залишаються 56 пунктів пропуску (дивіться у прикріплених файлах).

Чи залишається необхідність проходити двотижневий карантин після перетинання кордону?

Так. Особи, які прибули з-за кордону мають направлятися на обов’язкову обсервацію, або https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/392-2020-%D0%BF.

Чи можуть іноземці в’їхати в Україну?

Ні, розпорядженням Уряду до 22 червня 2020 року в’їзд в Україну для іноземців тимчасово заборонений. крім Виключення становлять: ті з них, що мають право на проживання в Україні; є подружжям або дітьми громадян України; працівники іноземних дипустанов та членів їх сімей; особи, які здійснюють вантажні перевезення; члени екіпажів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси