(ВІДЕО) Активна фаза «Сі Бриз-2017»: десантування, нейтралізація противника, зайняття умовного плацдарму

НАЗАД
20 липня 2017 16:12

Учора, 19 липня, учасники навчань відпрацьовували свої навички в Ренійському та Болградському районах Одеської області. Вдруге за історію навчань відпрацювання проводилися на річці Дунай. Операція проводилась відразу декількома підрозділами: Прикордонною

Триває активна фаза міжнародних навчань «Сі Бриз-2017».

Учора, 19 липня, учасники навчань відпрацьовували свої навички в Ренійському та Болградському районах Одеської області. Вдруге за історію навчань відпрацювання проводилися на річці Дунай. Операція проводилась відразу декількома підрозділами: Прикордонною комендатурою швидкого реагування Ізмаїльського загону, морською піхотою ЗСУ та США, Академією сухопутних військ України, Нацгвардією та Збройними силами Грузії і Румунії.

Як вже повідомлялося, усі елементи навчань проходять у режимі «Free Play» (вільна гра), коли рішення приймаються по ситуації  і з непередбаченим розвитком подій.

Спочатку 10 одиниць корабельно-катерного складу Держприкордонслужби України та ВМС України відпрацювали висадку десанту на річці. Їх дії корегувалися з повітря: екіпажем літака Державної прикордонної служби «Diamond», який здійснював повітряну розвідку та передачу даних наземним підрозділам.

Після умовного реактивного, артилерійського вогню по території, що по легенді захоплена незаконними формуваннями, розпочалась десантна операція.

Інша група, для виконання завдання по звільненню аеродрому в Болграді, за добу вийшла з полігону «Широкий Лан». Проміжним етапом виконання завдання для неї  стали штурм і захоплення аеродрому «Арциз», а також подолання водної перешкоди Дністровського лиману.

В подальшому основні події розгорнулися на аеродромі «Болград», що за легендою був захоплений бандформуваннями. Основним завданням групам -  був захват та контроль пункту управління польотами, з чим учасники міжнародних навчань повністю впоралися. Операція виконувалася за участю обох тактичних груп, що прибули суходолом та водним шляхом по річці Дунай.

Варто зазначити, що за результатами проведення операції, керівництво високо оцінило усіх без винятку учасників навчань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси