Абітурієнтам 2021-го на замітку: прикордонний виш уже почав вивчати кандидатів

НАЗАД
12 сiчня 2021 09:22

Курсанти Національної академії ДПСУ отримують навчання, проживання, харчування, грошове, речове та медичне забезпечення за державний кошт.

З 1 січня 2021 року відділ комплектування Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького розпочав формування навчальних справ кандидатів, які виявили бажання вступати до прикордонного вишу в 2021 році.

Академія здійснює підготовку курсантів та курсанток для подальшого проходження військової служби на посадах осіб офіцерського складу в Державній прикордонній службі України.

При вступі кожен може обрати спеціальність, яка до вподоби – філологія, психологія, телекомунікації та радіотехніка, безпека державного кордону, безпека державного кордону (спеціалізація – організація діяльності кінологічних підрозділів), безпека державного кордону (спеціалізація – організація діяльності інженерно-технічних підрозділів), правоохоронна діяльність.

Із закінченням чотирирічного навчання, юнаки та дівчата отримують перший (бакалаврський) ступінь освіти та академічне право на подальше навчання за магістерськими програмами. Випускників – лейтенантів – 100 % працевлаштовують.

Правила прийому та інша корисна інформація щодо вступної кампанії до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького у 2021 році оприлюднені на офіційному сайті навчального закладу у розділі «Вступникам».

Вступ здійснюється за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань вступників, з урахуванням середнього балу документа про повну загальну середню освіту, рівня їх фізичних здібностей, які пройшли професійно-психологічний відбір та відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

У період з 1 січня по 1 червня 2021 року вступникам потрібно звернутися в один з підрозділів комплектування Держприкордонслужби, зібрати документи для формування навчальної справи, пройти попередній етап професійно-психологічного відбору та первинний медичний огляд ВЛК (з 1 березня 2021 року) в одному зі шпиталів Держприкордонслужби (за направленням, яке вступник отримає в підрозділі комплектування).

Далі сформовані навчальні справи направляються підрозділами комплектування до академії.

Сама ж реєстрація, основний етап професійно-психологічного обстеження, оцінка рівня фізичної підготовленості та конкурсний відбір відбудуться влітку в Національній академії Держприкордонслужби.

Зазначимо, що підрозділи комплектування Держприкордонслужби є в Житомирі, Чернігові, Рівному, Львові, Мукачевому, Чернівцях, Луцьку, Одесі, Подільську, Білгород-Дністровському, Ізмаїлі, Могилів-Подільському, Херсоні, Миколаєві, Бердянську, Харкові, Сумах, Дніпрі, Лисичанську, Новопскові Луганської області, Маріуполі, Краматорську, Черкасах та в Києві. Адреси та контакти цих підрозділів можна знайти на офіційному сайті Держприкордонслужби.

Також інформуємо, що підрозділи комплектування постійно здійснюють попереднє вивчення та добір кандидатів на військову службу за контрактом до всіх органів та підрозділів Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси