АНОНС У Бердянську відкриється пункт базування дивізіону Морської охорони Маріупольського загону ДПСУ

НАЗАД
12 серпня 2021 11:01

13 серпня 2021 року у м. Бердянську відбудеться урочисте відкриття пункту базування дивізіону Морської охорони Маріупольського загону.

Будівництво сучасного військового містечка відбувалося в рамках реалізації міжнародного проєкту розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Бюро з питань міжнародної безпеки і нерозповсюдження Державного департаменту США.

(Саме цей об’єкт відвідувала в червні Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в рамках робочої поїздки на схід України)

Практична реалізація всього проєкту включала будівництво та облаштування в Бердянську і в Маріуполі місць розташування та несення служби підрозділів Морської охорони за кращими стандартами аналогічних об’єктів Берегових охорон. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 4 млн. доларів США.

Наразі віддалений від основного пункту управління загону підрозділ   повністю облаштований для забезпечення оперативного реагування сил Морської охорони на зміни обстановки у всіх ділянках зони відповідальності. Також він дозволяє персоналу готуватися до служби, виконувати завдання та відновлювати сили у комфортних умовах, утримувати катери та іншу техніку підрозділів із максимальним збереженням їх ресурсу, мати автономне зберігання своїх запасів.

У заході візьмуть участь:

Радник з морських питань Посольства США в Україні Кевін Кільєр та

Начальник Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби України контр-адмірал Олег Костур.

Захід відбудеться за адресою: м. Бердянськ, вул. Макарова,
причал № 2. Церемонія відкриття планується із дотриманням морських прикордонних традицій та ритуалів.

Початок об 11.00.

Запрошуємо представників ЗМІ долучитися до заходу. Акредитація триватиме до 18.00 12 серпня за телефоном 0501765772 (будь-яким зручним месенджером) або за запитом на ел.пошту [email protected]

Контактна особа – Наталя Гуменюк.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси