770 порушників ПДР отримали при перетинанні кордону копії постанов про накладення стягнення

НАЗАД
20 лютого 2021 08:39

Нагадаємо, що з 19 листопада минулого року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, несуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших ПДР

За три місяці впровадження цього проєкту прикордонники отримали від співробітників МВС інформацію про майже 2 000 зафіксованих порушень Правил дорожнього руху.

За цей період прикордонники в пунктах пропуску вручили майже 770 правопорушникам копії постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі.

Зазначимо, що майже 80 % осіб, яким вручені копії постанов, наразі оплатили штрафи. Також зауважимо, що у разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну, іноземці отримують рішення про заборону в’їзду в Україну.

Лідерами серед таких правопорушників є громадяни Молдови. Наступними у «рейтингу» йдуть громадяни Білорусі, РФ, а також Польщі.

Зауважимо, що цей проєкт реалізується МВС разом із Держприкордонслужбою. Інформаційна взаємодія дозволяє встановлювати порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації, та в подальшому притягувати їх до відповідальності. При в'їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище і ім’я водія та його паспортні дані. Якщо на цій машині перевищать швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією. Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення Правил дорожнього руху. Далі, після її винесення, постанова знову потрапляє в цю базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси