70 тисяч гривень за незаконний перетин кордону. На Закарпатті троє ділків погоріли на злочинному підробітку

НАЗАД
15 липня 2022 09:00

Організатора та двох його поплічників, які за гроші планували перемістити за кордон військовозобов’язаного українця, викрили правоохоронці на Закарпатті.

Днями, у ході реалізації інформації, що надійшла від оперативників Мукачівського загону, військовослужбовці відділу прикордонної служби «Вилок» та оперативно-розшукового відділу затримали українця, який намагався незаконно перетнути кордон з Угорщиною.

За результатами подальших заходів, прикордонники встановили особу організатора переправлення ухилянта, а також двох його пособників. Автомобілем організатора чоловіка підвезли у прикордоння, а далі провели його до місця незаконного перетину кордону. За свої послуги ділки планували отримати 70 тисяч гривень. У діях українців вбачаються ознаки правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Спільно зі співробітниками Берегівського районного відділу поліції прикордонники затримали вказаних осіб. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Учора одному з фігурантів вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні ним злочину.

У випадку доведення його вини у суді, українцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та затримання правопорушників проводили співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону та слідчі ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси