6 чоловіків намагалися виїхати до Угорщини та Словаччини за підробленими документами

НАЗАД
24 квiтня 2023 15:26

Впродовж вихідних прикордонники Чопського загону викрили незаконні наміри шістьох громадян України, які сподівалися перетнути державний кордон за підробленими документами. Двоє з них мали дістатися Угорщини, а четверо – Словаччини.

Двоє з «хитрунів», один з яких прямував потягом, а інший – автомобілем, стверджували, що їдуть до своїх дружин-інвалідів, які наразі перебувають за кордоном і потребують догляду. Втім, документи в обох випадках виявилися підробленими.

Інші двоє осіб намагалися вдати з себе інвалідів і непридатних до військової служби. Вони перетинали кордон у пункті пропуску «Ужгород». Врешті, коли чоловіків викрили на обмані, вони зізналися, що придбали пакети документів за чималі суми коштів. Одному правопорушникові довелося викласти за фальшивки 2000, іншому – 1400 доларів США.

Ще один чоловік прямував потягом до Словаччини, начебто на турнір з карате. У ході спілкування з правоохоронцями він розповів, що придбав «липові» документи через Телеграм-канал за 4000 доларів США.

Шостий з викритих правопорушників пред’явив на контроль документи, за якими виїжджав, начебто як волонтер за транспортним засобом для потреб одного з військових формувань. Витяг з розпорядження про його виїзд, як і в попередників, виявився фальшивкою.

Усіх затриманих було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного рили кордону України». Також у їхніх діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Відповідні повідомлення були надіслані прикордонниками на адресу відділів Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси