5 років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік присудили організаторці незаконного референдуму на Луганщині

НАЗАД
26 листопада 2020 13:51

На підставі здобутих прикордонниками матеріалів, відповідними слідчими органами СБУ було розпочато кримінальне провадження.

Оперативні співробітники Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса продовжують викривати осіб, які приймали активну участь у заходах зі зміни територіальної цілісності України на користь окупаційної влади Російської Федерації.

Зокрема, в середині березня цього року прикордонники викрили місцеву жительку, яка у 2014 році брала участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» на території Луганщини на «виборчій дільниці» в одному із населених пунктів у Станично-Луганському районі. Підсумки псевдореферендуму були використані окупаційною адміністрацією РФ для повалення конституційного ладу та територіального устрою на частині території України.

На підставі здобутих прикордонниками матеріалів, відповідні слідчі органи СБУ розпочали кримінальне провадження, під час якого, оперативники Держприкордонслужби та слідчі СБУ зібрали достатні докази щодо скоєння вказаного злочину.

Після проведення досудового розслідування та збору доказів, матеріали кримінального провадження були передані до суду. 

25 листопада 2020 року районний суд Луганської області чергову прихильницю «руського миру» та «псевдодержави» визнав винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим терміном 1 рік.

Варто зазначити, що протягом 2020 року оперативними співробітниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби України загалом викрито 56 громадян України, які брали участь в організації та проведенні на територіях Донецької та Луганської областей незаконного «референдуму» щодо відокремлення від України та створення т.зв. «Л/ДНР».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси