300 військовослужбовців Національної академії Держприкордонслужби України залучені до посилення кордону

НАЗАД
12 травня 2018 09:27

З 11 травня до посилення охорони державного кордону залучено резерви Голови Державної прикордонної служби України від Національної академії відомства. Загалом понад 300 військовослужбовців.

Державною прикордонною службою України продовжуються активні заходи з протидії протиправній діяльності на державному кордоні та у прикордонних контрольованих районах з залученням додаткових сил та засобів.

Зокрема з 11 травня 2018 року в рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018», яка проводиться за ініціативи та під координацією прикордонної служби, до посилення охорони державного кордону залучено резерви Голови Державної прикордонної служби України від Національної академії відомства. Загалом понад 300 військовослужбовців посилять ділянки держрубежу з країнами Європейського Союзу у межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей.

Варто додати, що у рамках стажування офіцери та курсанти Національної академії Держприкордонслужби матимуть змогу на практиці втілювати отриманні знання і навички та одночасно підвищити захищеність державного кордону. Протягом декількох днів вони ознайомляться з особливостями проходження кордону та специфікою  охорони  держрубежів на  річковій, гірській та рівнинній ділянках. Після цього курсанти академії повноцінно нестимуть службу у складі змін прикордонних нарядів.

Нагадаємо, що з 24 квітня по 20 листопада триває основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018». До неї   окрім підпорядкованих органів та підрозділів Держприкордонслужби залучені територіальні підрозділи взаємодіючих структур, радіотехнічні частини Повітряних Сил ЗС України, ресурси прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, серед яких Європейське агентство «FRONTEX», Місія ЄС EUBAM, INTERPOL, EUROPOL, аташе з правоохоронних питань та офіцери зв’язку дипустанов іноземних держав в Україні.

Всі заходи направлені на зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Під час проведення операції передбачено раптові дії резервів Державної прикордонної служби на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону та застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників і в пунктах пропуску.

На сьогодні в рамках операції «Кордон-2018» вже затримано 50 нелегальних мігрантів, ще 240 потенційних «вічних мандрівників» не пропущено в Україну, понад 400 порушників державного кордону та прикордонного режиму. Крім того, виявлено та вилучено майже 20 одиниць зброї, понад 4 кілограми наркотичних засобів та більше 270 тисяч пачок тютюнових виробів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси