27 мільйонів осіб. На кордоні України не спадає потік іноземних громадян

НАЗАД
21 грудня 2018 08:44

Статика вказує на сталу тенденцію до збільшення кількості іноземних громадян, які перетинають український кордон.

Днями Державна прикордонна служба України інформувала про продовження зростання загального пасажиропотоку, який оформили охоронці кордону. З початку року цей показник становить 93 мільйони громадян і з урахуванням часу, що залишився у грудні, може перевищити 100 мільйонів осіб за рік. Варто зауважити, що 29% від усієї кількості нині оформлених прикордонниками громадян складають іноземці, а це 27 мільйонів осіб.

Статика вказує на сталу тенденцію до збільшення кількості іноземних громадян, які перетинають український кордон. Сьогодні цей показник також не спадає. Для прикладу, у 2014-2015 рр. прикордонники оформили по 26 мільйонів іноземців, а у 2016 році – 27 мільйонів іноземних громадян.

Привабливою Україна залишається для іноземців і сьогодні. В даний час кількість іноземців, які перетинали український кордон, є на рівні 2017 року.

Аналіз пропускних операцій показує різноманітність країн з яких їдуть до нас іноземці, а також розширення кола громадянства гостей, які прибувають в Україну.

Найбільше в Україну в’їжджали звісно громадяни Молдови (4,1 млн.), Білорусі (2,5 млн), Росії (1,5 млн), та Польщі (1 млн). Також значний потік спостерігався з Угорщини (828 тис.), Румунії (645 тис.), Ізраїлю (296 тис.), Словаччини (294 тис.) та Туреччини (287 тис.).

У той же час співробітники Держприкордонслужби фіксують збільшення поїздок в Україну громадян Великобританії (+33 тис.), США (+30 тис.), Німеччини (+25 тис.), Данії, Естонії, Латвії, Франції, Швеції, Канади (збільшення від 5 тис. до 7 тис.), Іспанії, Італії, Литви, Чехії, Китаю (збільшення від 10 тис. до 15 тис.) та Саудівської Аравії і Японії (+ по 3 тис.). Загалом зафіксовано більше 1 мільйона перетинів кордону в нашу країну громадянами з цих країн.

Також варто відмітити, що у порівнянні з минулим роком іноземці, перетинаючи український кордон, значно більше почали віддавати перевагу повітряному сполученню, де фіксується зростання їх кількості на 22%. Всього через авіаційні пункти пропуску прослідувало 4,8 мільйона іноземних громадян.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси