Ситуація у пунктах пропуску на західному кордоні

НАЗАД
25 травня 2022 09:41

За добу 24 травня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули майже 70 тисяч осіб та понад 18 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули понад 32 тисячі осіб. Більше 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

Зберігається тенденція щодо збільшення кількості громадян, які повертаються до України. За минулу добу прибули 37 тисяч осіб, з них майже 34 тисячі – українці.

Оформлено 198 вантажівок з гуманітарною допомогою.

НАГАДУЄМО, що відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (у Чернівецькій області) можна на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються кожні три години.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонним паспортам відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57.

ВАЖЛИВО: зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт), можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено. Інформація за посиланням https://www.facebook.com/DPSUkraine/posts/320804600158417

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси