Щодо роботи КПВВ у районі проведення ООС

НАЗАД
30 жовтня 2021 11:04

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

Проте вільному переміщенню громадян перешкоджають окупанти. Бойовики повністю заблокували п'ять з семи дорожніх коридорів, а у двох інших істотно обмежили рух громадян.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 438 осіб та 82 транспортних засоби до тимчасово окупованої частини Донеччини водночас 263 особи та 60 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

З семи відкритих КПВВ щоденно пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Варто зазначити, що й навпроти цього контрольного пункту російські найманці суттєво обмежують можливість громадян перетнути лінію розмежування. Від минулого тижня інтенсивність пасажиропотоку там зменшилася ще на 19 %. Всього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 1 858 осіб, а на контрольовану територію – 547 осіб.

Через КПВВ «Новотроїцьке» проїхали 6 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Для населення тимчасово окупованої території України міжнародні організації доправили продуктові та гігієнічні набори. Загальна вага гуманітарної допомоги склала 116,8 тонни.

Нагадуємо, що громадяни, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

Водночас діє широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, хто не підпадає під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Також обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси