Тиждень роботи КПВВ в районі проведення операції Об’єднаних сил

НАЗАД
20 лютого 2021 11:27

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил відкриті для пропуску через лінію розмежування усі КПВВ. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

Проте, рух в більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблокований з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

Для безперебійної роботи контрольного пункту «Станиця Луганська» залучено достатню кількість персоналу Держприкордонслужби України. В цілому пасажиропотік залишався на рівні попереднього тижня. Пропускні операції здійснювались ритмічно. Громадяни пересувались, дотримуючись соціальної дистанції, без накопичень перед КПВВ. За тиждень в цьому дорожньому коридорі на тимчасово окуповану територію України прослідували 4710 осіб, а на контрольовану територію – 4517 осіб.

В КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування перетнули 182 громадянина та 32 транспортних засоби до тимчасово окупованої Донеччини, водночас 162 громадянина та 29 транспортних засобів прослідували на підконтрольну Україні територію.

Крім того, російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 10 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Упродовж тижня прикордонники виявили чотирьох громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Зазначимо, що через КПВВ «Новотроїцьке» міжнародні організації доправили до тимчасово окупованої території України 18 вантажівок гуманітарної допомоги. Автомобілі перевозили продуктові набори, побутову техніку, будівельні матеріали та засоби індивідуального захисту для потреб мешканців тимчасово окупованого Донбасу. Загальна вага гуманітарної допомоги склала понад 195 тонн.

Додатково інформуємо, що за наказом командувача Об’єднаних сил в контрольних пунктах продовжено дію карантинних обмежень, пов’язаних з недопущенням поширення коронавірусної інфекції. Обмежувальні заходи запроваджено на підставі відповідних актів Кабінету Міністрів України та діятимуть у визначений ними термін. Так, під час прямування з тимчасово окупованої території України проводиться температурний скринінг громадян. Обов’язковою умовою залишається перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі), дотриманням соціальної дистанції з урахуванням нанесених розміток.

Також для пропуску на контрольовану територію громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування необхідно мати поліс страхування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси