Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

НАЗАД
04 грудня 2020 10:30

За рішенням Командувача об’єднаних сил усі КПВВ на лінії розмежування функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

Російські збройні формування продовжують блокування руху людей через дорожні коридори навпроти контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське», «Мар’їнка».

Фактичний пропуск громадян здійснюється лише в контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» - щоденно та «Новотроїцьке» -  двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю, коли окупанти розблоковують рух дорожнім коридором.

Протягом тижня військовослужбовці Держприкордонслужби України оформили в КПВВ «Станиця Луганська» до тимчасово окупованої території України - 5603 особи, на контрольовану територію - 5078 осіб;

Через КПВВ «Новотроїцьке» – 209 громадян та 36 транспортних засобів прослідували в бік тимчасово окупованого Донецька, водночас 112 осіб та 15 транспортних засобів перетнули лінію розмежування на контрольовану територію.

Серед заблокованих окупантами дорожніх коридорів лише через контрольний пункт «Мар’їнка» поодинокі громадяни здійснювали спробу перетину лінії розмежування до тимчасово окупованої території. Всі вони були невдалими, людей представники окупаційної влади повернули у зворотному напрямку.

Всього російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 14 громадян, з яких 9 навпроти КПВВ «Станиця Луганська»,  2 навпроти КПВВ «Новотроїцьке» і 3 навпроти КПВВ «Мар’їнка».

Упродовж тижня до тимчасово окупованої території України міжнародними організаціями доправлено гуманітарні вантажі. Так, через КПВВ «Новотроїцьке» проїхало 9 вантажівок від Міжнародного комітету Червоного Хреста та 3 вантажних автомобілі від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для потреб мешканців тимчасово окупованого Донбасу направлено продуктові і гігієнічні набори, офісне приладдя, будівельні матеріали, побутову хімію та медичні засоби. Загальна вага гуманітарної допомоги склала майже 157 тонн.

Нагадуємо, що під час слідування з тимчасово окупованої території України проводитиметься температурний скринінг громадян. Обов’язковою умовою також є перебування в захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки.

Крім того, для пропуску на контрольовану територію громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси