Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

НАЗАД
01 вересня 2018 08:25

На КПВВ в межах Донецької області рух громадян відбувається тільки в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку відмічається відсутність руху осіб та транспортних засобів.

Відсьогодні всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення Операції об'єднаних сил розпочали контрольно-пропускні операції згідно з осіннім графіком роботи. Пропуск осіб та транспортних засобів здійснюється з 7.00 до 18.30. Зміна часового режиму в першу чергу пов’язана з безпековою складовою.

В той же час наголосимо, що на КПВВ в межах Донецької області рух громадян відбувається тільки в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку відмічається відсутність руху осіб та транспортних засобів. Зі слів громадян, що прямували через лінію розмежування до тимчасово окупованої території України та повернулись на КПВВ, прикордонникам зі складу Об’єднаних сил, стало відомо, що російсько-окупаційні війська здійснюють вибірковий пропуск лише в напрямку ТОТУ та повністю відмовляють у виїзді на територію підконтрольну українській владі.

В контрольних пунктах в’їзду-виїзду на в’їзд та виїзд знаходилося така кількість транспортних засобів:

«Майорське» – 0/0; «Мар’їнка» – 0/0; «Новотроїцьке» – 0/30; «Гнутове» – 0/10.

Загалом минулої доби через КПВВ прослідувало 40 тисяч осіб та 5,5 тисяч транспортних засобів:

«Майорське» – 8975 осіб та 1200 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 10125 осіб та 1970 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» – 4195 осіб та 975 транспортних засобів;

«Гнутове» – 5220 осіб та 1100 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» –  10435 осіб.

Протягом минулої доби військовослужбовцями Держприкордонслужби спільно з представниками фіскальної служби, зі складу Об’єднаних сил, в контрольних пунктах «Мар’їнка» та «Новотроїцьке» припинено 3 спроби порушення правил переміщення товарів. Зокрема, через лінію розмежування намагались провезти продукти харчування, товари народного споживання, прилади безперебійного живлення. Загальна вартість товарів становить близько 130 тисяч гривень. Наразі їх вилучено та передано представникам фіскальної служби для прийняття відповідного правового рішення.

Крім того, через «Новотроїцьке» в напрямку тимчасово окупованої території прослідувало 9 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від  Організації об’єднаних націй. Автівки перевозили більше 100 тонн вантажу, серед якого зимові та сімейні гігієнічні набори.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси