Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

НАЗАД
30 серпня 2018 08:22

Учора, близько 16.00, за рішенням Командувача об’єднаних сил, у зв’язку з пожежею степового масиву поблизу контрольних постів «Березове 1» та «Березове 2», в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» тимчасово припинено пропускні операції.

Упродовж минулої доби через КПВВ, що на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил, прослідувало 46,2 тисячі осіб та 5,7 тисячі транспортних засобів:

«Майорське» – 11790 осіб та 1340 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 11260 осіб та 1980 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» – 7590 осіб та 1320 транспортних засобів;

«Гнутове» –  4685 осіб та 1080 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» – 10900 осіб.

Сьогодні зранку у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил, на в’їзд та виїзд знаходилася така кількість транспортних засобів:

«Майорське» – 30/50; «Мар’їнка» – 0/40; «Гнутове» – 15/20.

Нагадаємо, що учора, близько 16.00, за рішенням Командувача об’єднаних сил, у зв’язку з пожежею степового масиву поблизу контрольних постів «Березове 1» та «Березове 2», в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» введено режим «ЧЕРВОНИЙ» та тимчасово припинено пропускні операції. Від вогню детонували мінно-вибухові загородження та нерозірвані боєприпаси, що створило реальну загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, яке слідувало  через лінію розмежування. В той же час, нехтуючи життям та цивільного населення, представники російсько-окупаційних військ продовжували направляти громадян, серед яких були діти та люди похилого віку, в бік зазначених КрП, наражаючи їх на реальну небезпеку. Прикордонники на спеціальному транспорті евакуювали в безпечне місце усіх людей, які прибували з тимчасово окупованої території України. Завдяки мужнім діям прикордонників жертв серед цивільного населення не допущено.

Наразі, пожежу поблизу КПВВ «Новотроїцьке», через постійну детонацію вибухонебезпечних предметів, не локалізовано. Пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування не здійснюється.

Решта контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил відкрились згідно літнього графіку та працюють у штатному режимі.

Також учора прикордонники Краматорського та Лисичанського загонів спільно з представниками ДФС, зі складу Об’єднаних сил, запобігли трьом спробам порушення правил переміщення товарів через лінію розмежування в КПВВ «Майорське», «Мар’їнка» та «Станиця Луганська». Серед виявленого –  аксесуари до смартфонів та планшетів, жіночий одяг й стільникові термінали та аксесуари до них. Товари на загальну суму 176,5 тисяч гривень передано працівникам ДФС для прийняття правового рішення.

Крім того, через КПВВ «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 11 вантажних автомобілів із гуманітарним вантажем 80 тонн лікарських препаратів, продуктових наборів та будівельних матеріалів від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси