Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

НАЗАД
24 серпня 2018 08:01

Нагадаємо, учора через регулярні обстріли припинено функціонування КПВВ «Майорське», де наразі не здійснюються пропускні операції осіб та транспортних засобів.

Упродовж минулої доби через КПВВ, що на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил, прослідувало 49,5 тисячі осіб та 6,5 тисячі транспортних засобів:

«Майорське» – 10576 осіб та 1286 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 11716 осіб та 2113 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» – 10357 осіб та 2108 транспортних засобів;

«Гнутове» –  4755 осіб та 1058 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» – 12187 осіб.

Сьогодні зранку у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил, на в’їзд та виїзд знаходилася така кількість транспортних засобів:

 «Мар’їнка» – 0/50; «Новотроїцьке» – 40/20; «Гнутове» – 15/25.

Нагадаємо, учора через регулярні обстріли припинено функціонування КПВВ «Майорське», де наразі не здійснюються пропускні операції осіб та транспортних засобів.

Причиною закриття КПВВ стали російсько-окупаційні війська, які весь час демонструють своє нехтування гуманітарними потребами, здоров’ям та життям мирних українських громадян, які змушені перебувати під тимчасовою окупацією та постійно перетинати лінію розмежування у КПВВ.

Не дотримуючись домовленостей про припинення вогню та не приймаючи до уваги інформацію про можливе закриття КПВВ «Майорське» через регулярні обстріли цього дорожнього коридору, російські найманці вдалися до чергової провокації. Зокрема, учора, напередодні Дня Незалежності України, близько 16-ї години, зміною прикордонних нарядів в КПВВ «Майорське» зафіксовано черговий обстріл зі снайперської гвинтівки. В результаті обстрілу пошкоджено один із модулів, у якому на той час прикордонники Краматорського загону зі складу Об’єднаних сил здійснювали оформлення громадян, які прямують через лінію розмежування. На щастя, ніхто не постраждав.

 Однак такі дії російсько-окупаційних військ постійно ставлять під загрозу життя та здоров’я як мирного населення, так і персоналу, який здійснює свою діяльність в КПВВ. Завдяки безперебійному функціонуванню цього дорожнього коридору люди рятуються від складної соціально-економічної ситуації, яку на тимчасово окупованих територіях України створила окупаційна адміністрація РФ.

Враховуючи загострення ситуації, недотримання російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню та неможливістю гарантувати безпеку цивільному населенню та беручи до уваги реальну загрозу життю та здоров’ю осіб, які перетинають лінію розмежування, командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення щодо тимчасового припинення пропуску осіб і транспортних засобів в КПВВ «Майорське» на період існування цієї загрози в межах дорожнього коридору «Горлівка – Бахмут». Про це рішення командувача Об’єднаних сил поінформовано СММ ОБСЄ в Україні.

Звертаємось до громадян з проханням врахувати цю інформацію під час планування своїх поїздок.

Загалом учора під час здійснення перевірки в КПВВ на лінії зіткнення прикордонники Донецького та Краматорського загонів спільно з представниками ДФС, зі складу Об’єднаних сил, завадили трьом спробам порушення правил переміщення товарів через лінію розмежування в КПВВ «Гнутове», «Новотроїцьке» та «Майорське». Товари на загальну суму понад 50 тисяч гривень передано працівникам ДФС для прийняття правового рішення.

Крім того, через КПВВ «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 6 автомобілів з гуманітарним вантажем 6,4 тонни будівельних матеріалів  від Міжнародного комітету Червоного Хреста.  

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси