Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зустрівся з Першим заступником Глави СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом

НАЗАД
16 сiчня 2018 18:38

Сьогодні відбулася перша в 2018 році зустріч Першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка із Першим заступником Глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом

Сьогодні відбулася перша в 2018 році зустріч Першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка із Першим заступником Глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом.

Метою зустрічі було підведення підсумків щодо основних досягнень і результатів співпраці між Держприкордонслужбою України та СММ ОБСЄ в Україні у 2017 році, визначення пріоритетів розвитку співробітництва на 2018 рік, а також обговорення основних елементів обстановки на сході України.

Під час зустрічі Сторони обговорили нагальні питання взаємодії, серед яких найбільшу увагу було зосереджено на аспектах забезпечення вільного пересування цивільних осіб через контрольні пункти в’їзду-виїзду в районі проведення АТО вздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей та взаємодії з експертами місії щодо моніторингу ситуації в КПВВ, пунктах пропуску та українсько-російського державного кордону.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби поінформував делегацію СММ ОБСЄ про наміри відомства щодо розгортання Донецько-Луганського регіонального управління та Лисичанського прикордонного загону з метою підвищення ефективності служби та виконання бойових задач на лінії розмежування. Водночас генерал Серватюк зазначив, що такі дії дозволять зосередити основні зусилля Східного регіонального управління на охороні українсько-російського державного кордону.

Окремо під час розмови було обговорено питання функціонування контрольних пунктів в’їду-виїзду вздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей, а також можливості зміни режиму роботи КПВВ.

Сторони констатували, що високий рівень довіри між Державною прикордонною службою України та СММ ОБСЄ в Україні сприяє розвитку конструктивної співпраці, як на центральному, так і місцевому рівнях.

Зустріч вкотре підкреслила відкритість та налаштованість до розвитку послідовної та плідної співпраці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси