Ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування

НАЗАД
28 жовтня 2016 08:28

Загалом учора КПВВ перетнуло майже 22 тисячі осіб та 3,4 тисячі транспортних засобів. Найбільший рух спостерігався в контрольному пункті «Мар’їнка», де оформлено більше 7 тисяч осіб.

Протягом минулої доби пасажиро-транспортний потік в контрольних пунктах в`їзду-виїзду залишався динамічним.

Загалом учора КПВВ перетнуло майже 22 тисячі осіб та 3,4 тисячі транспортних засобів. Найбільший рух спостерігався в контрольному пункті «Мар’їнка», де оформлено більше 7 тисяч  осіб. 

Сьогодні зранку контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють в штатному режимі, в тому числі КПВВ «Майорське». Нагадаємо, що учора ще до початку здійснення пропускних операцій, терористи здійснили мінометний обстріл позицій українських військових на дорожньому коридорі, де знаходиться «Майорське». Згодом вони застосували і стрілецьку зброю. У зв’язку із загрозою життю учасників руху пропускні операції в контрольному пункті були призупинені та протягом дня не відновилися.

Вранці в КПВВ «Майорське» для перетину лінії розмежування знаходилося 20 автомобілів, які рухалися на виїзд до неконтрольованої території, а автівок у зворотному напрямку не було. В «Мар’їнці» на в’їзд та виїзд перебувало 300 та 280 транспортних засобів відповідно. У контрольному пункті «Новотроїцьке» загалом знаходилося по 40 авто в обох напрямках. 50 та 30 автомобілів на в’їзд та виїзд перебувало в КПВВ «Гнутове».

Вчора в контрольних пунктах в’їзду-виїзду прикордонники зупинили 3 транспортні засоби, які намагались перемістити на неконтрольовану територію вантажі з порушеннями правил.

Так, прикордонники Донецького загону «Новотроїцькому» та «Гнутовому» спільно з працівниками фіскальної служби виявили вантажі свіжомороженої риби, продуктів харчування, алкогольних напоїв та сигарет. Також у транспортних засобах перевозили приладдя для випічки хліба, зварювальні та  касові апарати. Загалом товар вартістю майже 100 тисяч гривень передано взаємодіючим підрозділам.

Крім того, товари, що переміщували з порушеннями прикордонники Краматорського загону виявили в КПВВ «Мар’їнка». У мікроавтобусі на тимчасово не підконтрольну територію переміщували м’ясопродукти, вартість яких склала майже 140 тисяч гривень. Автомобіль з вантажем передано зведеній мобільній групі.

У КПВВ «Станиця Луганська», «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» співробітники Луганського, Донецького та Краматорського прикордонних загонів зафіксували випадки, коли громадяни України намагалися «домовитися» про безперешкодний пропуск через лінію розмежування за грошову винагороду. Загалом вони пропонували майже одну тисячу гривень хабаря. На свої пропозиції наші співвітчизники отримали від прикордонників категоричні відмови, після чого їх було передано співробітникам Національної поліції.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке», що на лінії розмежування, прослідували 13 автомобілів з гуманітарним вантажем від благодійної організації «Людина в біді». Вони прямували до тимчасово неконтрольованої території та перевозили будівельні матеріали загальною вагою майже 300 тонн. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси