1300 незаконних мігрантів та понад 22 тисячі порушників правил перебування в Україні – прикордонний рік у цифрах

НАЗАД
30 квiтня 2020 10:15

Запобігання і протидія нелегальній міграції, а також контроль за додержанням іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні є одними з головних завдань діяльності охоронців кордону.

Проблема нелегальної міграції залишається актуальною для України. Незаконні мандрівки не припинилися навіть в період, коли більшість країн через пандемію ввели карантин.

Так, за останні 12 місяців оперативні підрозділи Держприкордонслужби припинили діяльність 11 злочинних груп, які переправляли нелегалів. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ст. 332 ККУ) за інформацією прикордонників в ЄРДР внесено 116 повідомлень.

За вказаний період прикордонники виявили 1300 нелегальних мігрантів. Крім того, під час процедур прикордонного контролю в пунктах пропуску, прикордонники з об’єктивних причин відмовили у в’їзді на територію України понад 8 600 потенційним нелегальним мігрантам – переважно це громадяни Туреччини, Ізраїлю, Узбекистану, Азербайджану, Грузії, Індії, Нігерії, Молдови, а також РФ.

Більшість з виявлених протягом 12 місяців нелегалів – 22 тисячі – порушили правила перебування в Україні. Лідерами у цій категорії були громадяни Росії, Угорщини, Молдови та Румунії.

Решту нелегальних мігрантів – понад 1300 осіб – було затримано за спробу та незаконне перетинання державного кордону. З них більше 300 незаконно перетнули кордон в Україну, решта намагалися нелегально полишити нашу країну. Найбільше порушників затримали під час спроби перетнути кордон з Польщею – 380 осіб, зі Словаччиною – понад 300 осіб, з Молдовою – 230 осіб, з Угорщиною – 120 осіб, з Румунією – більше 100 осіб, з Росією – 100 осіб.

Серед затриманих, що незаконно перетнули чи намагалися перетнути кордон, найбільше громадян Туреччини, Молдови, Афганістану, Бангладеш, РФ, В’єтнаму, Іраку, Індії, Шрі-Ланки, Пакистану, Вірменії, Таджикистану та Сомалі. Більшість з них прибули в Україну законно, а вже згодом намагалися нелегально потрапити в країни ЄС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси