1200 доларів США, 150 євро та 1000 російській рублів хабарів пропонували прикордонникам у двох аеропортах України та на кордоні з Угорщиною

НАЗАД
11 квiтня 2019 10:55

Підрозділи внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби упродовж доби зафіксували чотири спроби надання неправомірної вигоди прикордонникам за «перегляд» рішень щодо пропуску через державний кордон іноземців.

Двох хабародавців затримали учора в одеському аеропорту співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Одеського гарнізону в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР.

У залі очікування аеропорту Одеси до прикордонників звернувся 35-річний чоловік та запропонував військовослужбовцям неправомірну грошову винагороду в розмірі 1000 доларів США за пропуск п’ятьох громадян Ізраїлю, яким було відмовлено в перетині кордону через не підтвердження мети свого перебування в Україні.

Ще одного правопорушника, який мав намір підкупити співробітників Держприкордонслужби, також викрито в одеському аеропорту. Громадянин Росії за будь-яких умов планував потрапити в Україну та запропонував інспектору прикордонної служби 100 євро і 1000 російських рублів.

Крім того, в пункті пропуску «Жуляни» представники Управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону в рамках кримінального провадження затримали ще одного іноземця. Громадянин Іраку 1994 року народження запропонував охоронцям кордону 200 доларів США за пропуск свого родича, також іракця.

А в пункті пропуску «Чоп (Тиса)» представники Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби затримали ще одного громадянина Росії, який сподівався «вирішити» питання щодо пропуску в нашу країну свого знайомого – особу без громадянства Австрії та запропонував прикордоннику 50 євро хабара.   

Від усіх спроб підкупу співробітники Держприкордонслужби категорично відмовились. Викритих правопорушників затримано на підставі ст.208 КПК України та передано представникам Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси