100 євро за подвійне громадянство… Прикордонники відмовилися від підкупу

НАЗАД
23 липня 2020 10:30

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Рава - Руська», що на кордоні з Польщею, громадянка Фінляндії пропонувала прикордонникам неправомірну вигоду у розмірі 100 євро.

Такий спосіб «мотивації» правоохоронців кмітлива мандрівниця вирішила спробувати аби уникнути притягнення до адміністративної відповідальності. Адже під час бесіди з’ясувалося, що окрім паспорта громадянки Фінляндії вона має ще й паспорт громадянки України. Безумовно, прикордонники від хабаря відмовились, натомість – проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Решта аспектів відповідальності порушниці також не залишились без уваги, адже громадянка України намагалася перетнути  державний  кордон в пункті пропуску без відповідного документу та своїми діями порушила вимоги ст. 2 Закону України «Про громадянство України», ст. 2 Закону України «Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України», ст. 12 Закону України «Про державний кордон», вчинила адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 204-1 КУпАП.

Прикордонники вкотре доводять – Державний кордон України це не місце для корупції.

Керівництво Львівського прикордонного загону звертається до усіх учасників руху – не порушуйте чинного законодавства України та не намагайтеся втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси