100 тис. грн штрафу за незаконне перевезення ящірок та змій

НАЗАД
29 грудня 2021 11:11

За рішенням Першотравневого районного суду Чернівців водій одного з мікроавтобусів сплатить 100 тис. грн штрафу за незаконне перевезення 26 екзотичних змій та десятьох ящірок через українсько-румунський кордон.

Рептилії належали тернополянину, який попросив водія перевезти тварин до Італії. Останній, під час перетинання кордону, заявив, що не знав про вміст коробки, в якій знаходилися змії. У суд чоловік не з’явився, тому ніяких додаткових пояснень про правопорушення не надав.

Як повідомляла Держприкордонслужба, водій та двоє заробітчан їхали до Італії. У пункті пропуску мікроавтобус попрямував на «зелений коридор», що свідчило про відсутність в автомобілі обов’язкових для декларування предметів. Серед заявленого багажу були 6 сумок і картонна коробка. Підозру правоохоронців викликала саме коробка з вентиляційними отворами. Всередині ящика у полотняних мішечках містились 26 коврових пітонів, ящірок, кольорових морф та десяток капських варанів. Плазунам було до трьох місяців.

Тварин доставили до Львівського міського дитячого натуралістичного центру, де для них створені належні умови перебування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси