100 доларів США, 100 злотих та інші «пропозиції»

НАЗАД
28 лютого 2021 10:34

Прикордонники продовжують протидіяти кримінальним правопорушення пов’язаним із пропозиціями неправомірної вигоди службовим особам

Так, учора, 27 лютого, іноземець та українець пропонували прикордонникам грошову винагороду за безперешкодне перетинання державного кордону України. У першому випадку хабародавець запропонував 100 злотих, другий оцінив «неуважність» охоронців кордону у 100 доларів США.

Громадянин України мав заборону виїзду за кордон через борги, а от громадянин Білорусі пропонував злоті за пропуск через державний кордон без страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

Обидва випадки пропозиції неправомірної вигоди зафіксували військовослужбовці Львівського загону у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині».

Прикордонники від хабарів відмовились, натомість – поінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Прикордонники вкотре звертаються до усіх громадян із закликом не порушувати чинне законодавство України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень! Кордон не місце для корупції!

Зауважимо, що лише за не повних два місяці 2021 року тільки прикордонникам Львівського загону у 148 випадках пропонували неправомірну вигоду на загальну суму 32 200 грн, 600 євро, 1500 злотих, 3200 чеських крон та 165 доларів США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси