(ВІДЕО) За 800 доларів США марокканець спробував «купити» пропуск через кордон собі та товаришу

НАЗАД
08 лютого 2019 15:27

Співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Держприкордонслужби разом з військовою прокуратурою Дарницького гарнізону та Нацполіцією задокументували факт пропонування хабара прикордоннику в аеропорту «Бориспіль».

Підкупити військовослужбовця Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» спробував громадянин Марокко.

Чоловік разом зі своїм товаришем, іншим марокканцем, очікували в залі відльоту на зворотній рейс, адже напередодні співробітники Держприкордонслужби не пропустили їх через кордон, оскільки вони не змогли підтвердити мети своєї подорожі до нашої країни. Під час прикордонного контролю іноземці повідомляли, що наче їдуть на навчання при цьому надавши запрошення до одного з вишів України. Однак у ході бесіди з`ясувалося, один з чоловіків вже не вперше в Україні та був відрахований з навчального закладу за нескладання іспитів. Інший взагалі не орієнтувався, в який саме навчальний заклад слідує та яку спеціальність планує опанувати.

Після отримання відмови в перетині кордону один з іноземців вирішив «купити» для обох інше рішення прикордонників. Громадянин Марокко запропонував інспектору прикордонної служби 800 доларів США за сприяння в пропуску через кордон. На таку пропозицію він отримав відмову, також йому роз’яснили відповідальність за дане правопорушення.

В рамках кримінального провадження громадянина Марокко затримано за скоєння злочину, передбаченого ст.369 ККУ («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»). Наразі тривають подальші слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси