(ВІДЕО) Вірні та незламні боронили державний кордон до останнього подиху…

НАЗАД
11 липня 2022 15:59

У ніч з 10 на 11 липня 2014 року поблизу населеного пункту Зеленопілля російська реактивна артилерія зі своєї території завдала потужного удару по позиціях українських військ.

Це було перше безпосереднє масоване застосування регулярних військ росії проти українських військових.

Внаслідок цього обстрілу загинуло 7 прикордонників – генерал-майор (посмертно) Ігор Момот, старший сержант Василь Поляков, старший сержант Анатолій Луцко, сержант Олег Глущак, солдат Дмитро Сирбу, солдат Вільгельм Штолцель, солдат Павло Лазаренко.

У період з березня по червень 2014 року підрозділ, який очолював генерал-майор (посмертно) Ігор Федорович Момот вів активні бойові дії з оборони державного кордону України та знищення колон терористів, що намагалися проникнути через кордон на територію Донецької та Луганської областей. Особовий склад підрозділу проявляв мужність, героїзм та відданість присязі, протистояв угрупуванням терористів, що переважали за чисельністю та озброєнням.

Завдяки вмілому керівництву персоналом мотоманевреної групи було знищено понад п’ятдесят одиниць техніки, близько п’ятисот терористів, захоплено великі склади зброї, озброєння та боєприпасів, виробництва країни-агресора.

Слава українським Героям! Слава Україні!

Смерть ворогам!!!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси