(ВІДЕО) У Франції на воду спущено перший катер, збудований для охорони морських кордонів України

НАЗАД
09 грудня 2021 17:25

Сьогодні у Франції спущено на воду перший катер FPB98MKI, збудований для охорони морських кордонів України.

Наразі завершуються остаточні роботи з монтажу, налагоджування та підготовки обладнання корабля до швартових випробувань. І вже навесні, після проведення ходових випробувань, очікується прибуття нового катера в Україну.

Захід відбувся за участі Надзвичайного і Повноважного Посла України у Франції Вадима Омельченка, Генерального директора компанії ОСЕА Ролана Жоассара, керівництва і менеджменту компанії ОСЕА, а також представників робочої групи Держприкордонслужби з нагляду за будівництвом катерів.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко подякував французькій стороні за виконання контракту та зазначив, що одним із здобутків цього контракту є те, що 5 із 20 катерів, які планується побудувати, будуть вироблені в Україні з допомогою французьких спеціалістів на українських потужностях у Миколаєві.

Заступник начальника управління організації Морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби України Владислав Шмальов, який знаходиться у Франції разом з робочою групою Держприкордонслужби з нагляду за будівництвом катерів, зазначив, що побудований катер може розвивати швидкість до 30 вузлів (близько 60 км/год). Його випробування розпочнуться вже наступного тижня та триватимуть до кінця січня. Крім того, Владислав Шмальов додав, що найближчим часом у Францію прибудуть українські моряки-прикордонники, які під кураторством фахівців підприємства ОСЕА навчатимуться експлуатувати та обслуговувати нову техніку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси