(ВІДЕО) Тижневий дайджест Морської охорони Держприкордонслужби

НАЗАД
02 листопада 2021 15:55

Упродовж тижня корабельно-катерний склад Морської охорони пройшов від Дунаю до Азову понад 1500 морських миль, виявив та розпізнав близько 581 ціль.

Назагал морські прикордонники оглянули 26 суден та маломірних плавзасобів. 7 порушників прикордонного та природоохоронного законодавства притягнуто до відповідальності

Під час обстеження прибережних районів, у Джарилгацькій затоці на Херсонщині, екіпажем катера Одеського загону Морської охорони виявлено небірковану сітку довжиною 120 метрів та 14 ятерів. З браконьєрських тенет стражі морських кордонів визволили та випустили в море понад півсотні бичків й крабів та 60 кілограмів креветок.

А на Азові, в районі Бердянської затоки, екіпажем катера Маріупольського загону морської охорони виявлено безхозну сітку завдовжки 200 м, в ній - живу рибу: 5 пеленгасів, близько 30 калканів азовських.

В Старостамбульському гирлі річки Дунай, під час реалізаціїї оперативну інформацію, екіпаж корабля Ізмаїльського загону Морської охорони виявив близько 60 ятерів, з яких врятували та випустили у водне середовище понад 150 раків та 5 рибин різних промислових порід.

За попередніми підрахунками охоронці морських рубежів попередили шкоду державі на загальну суму понад 90 тис. грн.

Заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації та здійснення браконьєрської діяльності тривають.

Виявлені незаконні знаряддя лову водних живих ресурсів обліковані як безгосподарне майно, та вилучені для передачі представникам органів ДФС.

За 10 місяців поточного року Морською охороною виявлено та припинено більш як півтора десятки випадків браконьєрської діяльності, вилучено близько 12 км заборонених знарядь лову, врятовано й повернено до природного середовища близько 10 тис. одиниць представників морської фауни, в тому числі, червонокнижних порід, а також понад 600 кг дрібних промислових біоресурсів. Попереджено шкоду державі на суму понад 3 млн. 900 тис. грн.

Нагадуємо, що до компетенції Державної прикордонної служби належить не тільки охорона державного кордону, контроль за прикордонним режимом, а й збереження природних багатств України в її прикордонні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси