(ВІДЕО) Прикордонники за тиждень оформили 11 евакуаційних потягів, якими прибуло майже 7 тисяч громадян

НАЗАД
27 березня 2020 11:17

Починаючи з 20 березня в Україну прибуло одинадцять спеціальних залізничних рейсів з-за кордону.

Десять таких евакуаційних поїздів вибували з польського Перемишля. Прикордонний контроль пасажирів цих потягів здійснював персонал Мостиського загону у залізничному пункті пропуску «Мостиська» на Львівщині. А понад 650 пасажирів поїзда чотирьох столиць (Рига-Вільнюс-Мінськ-Київ) пройшли прикордонний контроль на столичному вокзалі. Для цього було залучено інспекторів Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Разом з представниками санітарно-карантинних підрозділів прикордонники проводили комплекс перевірочних заходів, спрямованих на виявлення ознак захворювання у громадян. Кожному з пасажирів вимірювали температуру, їх опитували про самопочуття.

Крім того, усі пасажири потягів підписали добровільні згоди на проведення протиепідемічних і профілактичних заходів (власну двотижневу самоізоляцію) і отримали пам’ятки з інформаційними матеріалами та алгоритмом дій у випадку виявлення симптомів захворювання на коронавірус. За ними встановлений медико-санітарний нагляд.

Також зазначимо, що Укрзалізниця виконає спецрейс за маршрутом Київ-Москва-Київ. Цим потягом громадяни України, які не змогли самотужки повернутися з Росії в Україну, зможуть дістатися домівок. Потяг з нашими співвітчизниками має прибути до Києва зранку 29 березня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси