(ВІДЕО) Прикордонники перекрили канал нелегальної міграції громадян Туреччини в ЄС транзитом через Україну

НАЗАД
09 жовтня 2019 11:19

Організатор каналу забезпечував своїх співвітчизників фальшивими документами та здійснював супроводження їх незаконних мандрівок.

На початку вересня в пункті пропуску «Ягодин», що на Волині, прикордонники затримали двох громадян Туреччини, які їхали в Польщу з підробленими паспортами. Ще одного їхнього співвітчизника, також з фальшивими документами, виявили та затримали на Львівщині – у пункті пропуску «Угринів».

За результатами оперативних заходів прикордонники вийшли на  ініціатора злочинної оборудки. Оперативні співробітники Північного регіонального управління ДПСУ у взаємодії зі слідчими Любомльського ВП ГУНП України у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури, задокументували діяльність організатора злочинної оборудки.

Правоохоронці встановили, що громадянин Туреччини безпосередньо займався питаннями в’їзду потенційних порушників з території Молдови в Україну, виготовленням іноземним мандрівникам підроблених документів та організацією їх подальшого переправлення через кордон до сусідньої Польщі. Оперативники Північного та Південного регіональних управлінь ДПСУ встановили, що підозрюваний в організації каналу чоловік переховується в Одесі, де його й затримали.

На підставі зібраних доказів затриманому фігуранту кримінального провадження – громадянину Туреччини оголошено про підозру у вчиненні незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За цей злочин Кримінальний Кодекс України (ст. 332) передбачає позбавлення волі від п’яти до семи років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси