(ВІДЕО) Прикордонники не допустили вивезення з України значної кількості незаконно виловленої риби

НАЗАД
20 жовтня 2021 11:16

Попередня сума завданого збитку державі склала майже 1 мільйон гривень.

Учора вночі, під час реалізації оперативної інформації, прикордонники Ізмаїльського загону спільно зі співробітниками Болградського райвідділу поліції затримали громадянина Молдови, який перевозив своєю автівкою велику кількість риби.   

Спільний прикордонно-поліцейський наряд зупинив «Chrysler», що рухався в бік пункту пропуску «Виноградівка». У транспортному засобі правоохоронці виявили понад 500 рибин різних порід: карась, сазан, лящ, білизна (жерех), білий амур вагою 220 кг. Жодних товаросупровідних документів 38-річний іноземець на вилов не мав.

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ №1039 від 6 жовтня 2021 року значно збільшено таксу для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування водних біоресурсів.  

На місце пригоди прикордонники викликали представника Одеського рибоохоронного патруля для складання протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88 КУпАП «Незаконне вивезення з України і ввезення на її територію об'єктів тваринного і рослинного світу».

Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного світу.

Нагадаємо, що відповідно до Закону «Про Державну прикордонну службу України» на прикордонників також покладені завдання з контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси