(ВІДЕО) Погляд з висоти – оператори безпілотників здобули нові навички

НАЗАД
01 вересня 2020 11:39

Підготовка включала виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону у денний та нічний час доби.

В останні дні серпня завершився 10-денний курс підготовки офіцерів оперативно-розшукових підрозділів Чопського, Мукачівського, Чернівецького, Ізмаїльського прикордонних загонів та Одеського загону морської охорони на базі Центру з підготовки застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу ім. генерал-майора Ігоря Момота.

Підготовка включала виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону у денний та нічний час доби. За підсумками навчання, прикордонники отримали допуски до самостійної експлуатації безпілотних літальних апаратів DJI Mavic різних модифікацій.

Варто зазначити, що партію квадрокоптерів Держприкорднслужба отримала в рамках двостороннього співробітництва між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Посольством Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні.

У ході підготовки прикордонники вивчили призначення, можливості та тактико-технічні характеристики безпілотних літальних апаратів. Також велику увагу приділяли вивченню змісту керівних документів з організації та виконання польотів державної авіації, вимоги аеронавігаційного, метеорологічного та орнітологічного забезпечення польотів.

Під час практичних занять персонал набув навичок з керування безпілотними літальними апаратами, виконуючи завдання з пошуку, розпізнавання, супроводу об’єктів у ході повітряної розвідки.

За підсумками навчання, військовослужбовці продемонстрували достатній рівень знань, умінь та готовність до виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси