(ВІДЕО) ПКШР ШКВАЛ знову бере участь у навчаннях за стандартами НАТО на Львівщині

НАЗАД
12 листопада 2020 12:09

Цього разу прикордонна комендатура швидкого реагування тренуватиметься в рамках JMTG-U (Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи Україна).

Спільні навчання підрозділу Державної прикордонної служби України та 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Збройних Сил України розпочались на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Участь у  цих навчаннях є черговим кроком системної роботи Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України з нарощування спроможностей у підготовці особового складу. Крім особового складу ПКШР ШКВАЛ, до тренувань за стандартами НАТО залучають також офіцерів  регіональних управлінь Держприкордонслужби, прикордонних загонів, а також професорсько-викладацький склад Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького. 

До 26 грудня учасники навчань пройдуть складний курс підготовки за стандартами НАТО, починаючи від індивідуальної підготовки, закінчуючи комплексним тренуванням в складі батальйону та бригади. 

Учора (11 листопада) відбувся брифінг з доведення та вручення бойового наказу. Представники ДПСУ вивчають структуру та вимоги керівних документів НАТО з питань підготовки, планування та застосування підрозділів, осмислюють визначене завдання, навчаються проводити розрахунок часу та здійснюють планування дій спільно з підрозділами Збройних сил України.

Заходи об'єднаної підготовки дають можливість здійснювати підготовку складових сил безпеки і оборони за єдиним замислом і планом до виконання завдань із захисту держави. 

Проведення таких навчань дозволяє Державній прикордонній службі України набувати визначених спроможностей спільно зі Збройними Силами України та в подальшому якісно організовувати взаємодію й бути взаємосумісними у ході проведення операцій та спеціальних дій.

Зазначимо, що «Об’єднана багатонаціональна тренувальна група – Україна» ( Joint Multinational Training Group – Ukraine) – це один з елементів практичної допомоги Україні від країн-партнерів, які є членами Північноатлантичного альянсу. Діяльність групи полягає в підготовці підрозділів сил безпеки та оборони України відповідно до стандартів та принципів НАТО.

 

У відеоролику використані матеріали, зняті у попередніх навчаннях ШКВАЛу за стандартами НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси