(ВІДЕО) Під час міжнародних навчань на Львівщині відзначено високий рівень підготовки підрозділів Держприкордонслужби

НАЗАД
12 вересня 2018 12:54

У Львівській області тривають найбільші в Україні спільні міжнародні сухопутні навчання підрозділів ЗСУ та армійських підрозділів іноземних держав військових навчань «Rapid Trident-2018».

Як уже повідомлялося, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного, що у Львівській області, 3 вересня розпочались найбільші в Україні спільні міжнародні сухопутні навчання підрозділів ЗСУ та армійських підрозділів іноземних держав військових навчань «Rapid Trident-2018».

Цього року вперше у навчаннях беруть участь представники Держприкордонслужби. Зокрема до них залучені офіцери Адміністрації відомства, Національної академії, Західного та Східного регіональних управлінь, а також зведений підрозділ від прикордонної комендатури швидкого реагування «ШКВАЛ» Кінологічного навчального центру та військовослужбовці Львівського прикордонного загону.

З 10 вересня триває вже практична фаза дій, яка завершиться 14 вересня. Під час цієї частини навчань прикордонники відпрацьовують питання ведення оборонних, наступальних та стабілізаційних дій у складі багатонаціонального підрозділу сумісно з іншими військовими формуваннями у визначеній зоні відповідальності.

Крім того, відмітимо, що до цього проходила командно-штабна фаза навчань. Під час неї представники Держприкордонслужби залучались до теоретичних занять та разом з іноземними колегами відпрацювала ряд завдань з підготовки операції щодо припинення збройних провокацій на державному кордоні, відбиття збройної агресії та відновлення територіальної цілісності. Також прикордонники опрацьовували низку оперативних епізодів.

За результатами їх опрацювання спостерігач від американської сторони відмітив високий рівень взаємодії охоронців кордону, своєчасність прийняття рішень, організацію зв’язку та підтримання взаємодії зі штабом бригади.

Підрозділом прикордонної комендатури швидкого реагування разом з  іноземними інструкторами із Польщі,  Болгарії, США та Молдови також проведено  низку занять з різних видів військових дисциплін та тактичної медицини. Під час навчань іноземні інструктори залишилися задоволеними рівнем мовної та медичної підготовки  підрозділу.

Зазначимо, що загалом у цьому році в навчаннях беруть участь військові з 14 країн світу, а саме - з США, Великої Британії, Канади, Грузії, Туреччини, Польщі, Німеччини та ін. Всього разом із українськими підрозділами в тренуваннях задіяні 2,5 тисячі бійців. Під час навчань використовується бронетехніка та армійська авіація. Важливою особливістю навчань є те, що всі учасники мають бойовий досвід.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси