(ВІДЕО) На Закарпатті прикордонники виявили дистанційно керований аерошут та двох «операторів»

НАЗАД
28 жовтня 2021 12:51

Закарпатця та мешканця Львівщини, які дистанційно пілотували потужним безпілотником, затримали цієї ночі прикордонники поблизу держрубежу з Угорщиною.

Варто зауважити, що такого типу безпілотний апарат прикордонники затримали вперше.

Викрити протиправне діяння вдалося завдяки завчасній інформації від оперативних співробітників Держприкордонслужби.

Близько 2-ї години ночі наряд відділу «Лужанка» почув шум двигуна малого літального апарата, який прослідував на територію Угорщини та назад в Україну. Група реагування у складі оперативників та мобільного підрозділу Мукачівського прикордонного загону негайно розпочала заходи з пошуку місця злету та посадки літального апарата.

За кілька хвилин на околиці н.п. Зняцево військовослужбовці виявили «залізного птаха» типу аерошут, однак без місця сидіння для пілота. Також прикордонники виявили автомобіль з причепом для перевезення малого літального апарата та двох українців 38 та 45 років, які за допомогою пульта управління запускали та керували аерошутом.

Мету використання безпілотника оперативники встановлюють. Щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст.334 ККУ «Порушення правил міжнародних польотів» прикордонники направили повідомлення до СБУ.

 У разі доведення винуватості чоловіків, їм загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

З огляду на нетипові технічні зміни цього аерошута, є підстави вважати, що його могли використовувати для переміщення через кордон заборонених товарів, предметів чи матеріалів.

Відтак, літальний апарат доставлено в прикордонний підрозділ загону. Слідчі заходи тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси