(ВІДЕО) На Одещину прибули три новітні прикордонні вертольоти

НАЗАД
04 лютого 2022 16:39

Сьогодні Окрема Одеська авіаційна ескадрилья поповнилася трьома сучасними бортами французької компанії AIRBUS H125, постачання яких відбувається в рамках угоди між урядом України та урядом Французької Республіки.

Наразі, на базі Одеської ескадрильї є вся необхідна інфраструктура для прийняття гвинтокрилів. Зокрема, побудований новий вертолітний майданчик з відповідним світлотехнічним обладнанням та ангар для зберігання.

Зазначимо, що 15 військовослужбовців авіаційного складу ескадрильї пройшли курси підвищення кваліфікації на даний вид техніки у Франції.

Вертольоти AIRBUS Н125 оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє здійснювати моніторинг державного кордону, в тому числі й в інфрачервоному світлі. Обладнання дає можливість не лише вести зйомку відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його. Також вертольоти обладнані системою оповіщення з гучномовцями та спеціальними авіаційними прожекторами, які можуть використовуватись синхронно, з системою оптико-електронного спостереження.

Зауважимо, що дальність польоту нових гвинтокрилів без дозаправлення перевищує 500 км, а крейсерська швидкість становить 220 км/год.

Гвинтокрилі машини AIRBUS Н125 у 5 разів економніші у використанні палива та мають кращі маневренні характеристики, у порівнянні з МІ-8, які є на озброєнні у Державній прикордонній службі.

Вертольоти, які Окрема Одеська авіаційна ескадрилья отримала за українсько-французькою угодою, прикордонники будуть використовувати вже найближчим часом. Нові Н125 стануть невід’ємною складовою охорони державного рубежу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси