(ВІДЕО) На Львівщині прикордонники виявили чотири безпілотники, якими переміщували сигарети до Польщі

НАЗАД
07 вересня 2022 13:15

Сьогодні вночі оперативні співробітники Львівського загону спільно із військовослужбовцями відділу «Смільниця» припинили спробу переміщення через державний кордон тютюнових виробів з використанням літальних апаратів.

Для протидії протиправній діяльності від відділу «Смільниця» було вислано додаткові прикордонні наряди.

В ході пошукових заходів на околиці н.п. Тернава, на відстані 10 км від державного рубежу, прикордонники заскочили на гарячому групу чоловіків, які намагались запустити у повітря чотири саморобних безпілотники.

Помітивши наряд, чоловіки покинули своїх «пташок» та вдались до втечі. За допомогою сконструйованих літальних апаратів зловмисники мали намір переправити до Польщі 3600 пачок сигарет без марок акцизного податку України.

На місці події прикордонники також виявили позашляховик з причепом, техніку, за допомогою якої здійснювався запуск безпілотників, чорнові записи, банківські картки, 4 000 польських злотих та понад 2 000 гривень.

По даному факту прикордонники повідомили працівників Нацполіції, яким передали усе виявлене.

Заходи по встановленню осіб, причетних до протиправної діяльності тривають.

Зазначимо, що безпілотники пролетіли територією Польщі понад 10 км. Українські прикордонники одразу передали дані польським колегам, які на своїй території теж знайшли пакунки з сигаретами. Згодом вони повідомили, що затримали й чоловіка, який невдовзі прибув за товаром.

 

Коментує офіцер пресслужби Адміністрації Держприкордонслужби Іван Іванчук.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси