(ВІДЕО) На Харківщині прикордонники затримали «дари природи» з РФ – 900 кг кедрових горіхів та пів тонни сушеного манго

НАЗАД
20 червня 2020 12:42

Учора, 19 червня, прикордонники відділу «Вільхуватка» Харківського загону запобігли спробі незаконного переміщення через кордон товарів з території Росії в Україну.

На світанку біля державного кордону, неподалік населеного пункту Артільне, що на Харківщині, прикордонний наряд помітив два автомобілі. При наближенні прикордонників до транспортних засобів для перевірки, невідомі на автівках одразу вдались до втечі.

Невдовзі, в ході пошукових заходів, охоронці кордону виявили автівки втікачів, які ті покинули неподалік. Залишені порушниками два автомобілі - «Рено Дастер» та «Фольксваген Т4» були без номерних знаків, при цьому, «Рено» знаходився у кюветі.

Під час огляду транспортних засобів правоохоронці виявили, що вони були не порожні, в них знаходились ящики з продуктами харчування, які були незаконно переміщені з РФ в Україну. Усього в автомобілях було 75 ящиків чищеного кедрового горіху загальною вагою 900 кг та 21 ящик сушеного манго вагою 441 кг.

Крім того, правопорушники намагалися так швидко втекти від прикордонників, що залишили в автомобілях документи на транспортні засоби, які й допоможуть правоохоронцям швидше встановити осіб, причетних до протиправної діяльності.

«Дари природи» з РФ, сума оцінки яких склала понад 896 тисяч гривень, передано представникам податкової служби. Транспортні засоби доставлені до прикордонного підрозділу.

Заходи по пошуку осіб, причетних до протиправної діяльності, тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси