(ВІДЕО) На Буковині контрабандисти травмували прикордонника

НАЗАД
18 травня 2022 14:48

Напередодні інциденту, за попередньою інформацією співробітників оперативних підрозділів ДПСУ, прикордонники відділу «Селятин» виявили автомобіль марки Nissan, що рухався у бік державного кордону.

Вимога військовослужбовців Держприкордонслужби зупинитись була проігнорована. При цьому водій не зупиняючись здійснив наїзд на прикордонний наряд, внаслідок чого один з військовослужбовців був травмований.

Не зупинили водія й кілька попереджувальних пострілів вгору та по колесах автівки.

Травмованого військовослужбовця із численними тілесними ушкодженнями було госпіталізовано.

В ході подальших пошуків, на околиці селища Селятин, прикордонники відшукали автомобіль з пробитими колесами. В іномарці також знайшли близько 10 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку. Приблизна вартість товару складає близько 430 тисяч гривень. Транспортний засіб разом із тютюновими виробами доправлено до прикордонного підрозділу.

По даному факту проінформовано Чернівецьку спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Західного регіону та інші правоохоронні органи. Зокрема направлено повідомлення до Національної поліції за ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» та ч.1 ст.345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Зазначимо, що це вже другий випадок за останні кілька днів, коли правопорушники ігнорували законні вимоги прикордонників та намагалися наїхати на охоронців кордону.

Днями, в межах відповідальності відділу «Красноїльськ», в ході реалізації оперативної інформації, прикордонники виявили ще один транспортний засіб марки «Фольксваген», що рухався в напрямку державного кордону. При спробі його зупинити, водій здійснив різкий маневр в бік прикордонного наряду, чим створив загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців. Під час його зупинки прикордонникам також довелося здійснити попереджувальні постріли вгору та по колесах автівки. Згодом, в ході пошукових заходів, на околиці Нижніх Петрівців, прикордонники виявили автомобіль з пробитими шинами, а поряд схрон із 5 пакунками тютюнових виробів.

В обох випадках щодо здійснених правопорушень правоохоронні органи Чернівецької області проводять відповідні заходи.

 

Коментар: Прессекретар Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси